Kuulovauriot, Melu, Suvaitsevaisuus

Vuodet vierivät, samat jutut pysyvät

Moikka moi pitkästä aikaa!

Tässähän on nyt tainnut vierähtää jo useampi hetki siitä, kun olemme viimeeksi tavanneet. Onneksi sillä ei kuitenkaan ole toivottavasti väliä, vanhoja tuttuja kun ollaan! Meillä oli vähän ongelmia nimittäin sivuston ylläpitämisen kanssa, mutta nyt olemme taas onnistuneet löytämään luotettavan kumppanin ja saimme vuokrattua juuri meille sopivan webhotellipaketin Neutechilta. Sivusto rupeaa siis toimimaan taas aktiivisesti, jipii!

Vaan tärkeät asiat eivät tosiaan ole muuttuneet, kuten jo mainitsin. Olen edelleen todella huolissani siitä, kuinka hyvin Suomessa tiedostetaan eri sairauksien riskit ja kuinka paljon sairaudet voivat oikeasti vaikeuttaa ihmisten elämää! Koitappa itse miettiä hetki, jos olisit esimerkiksi kuuro, voisitko elää elämääsi samalla tavalla, kun olet sitä tähän asti elänyt? Tai jos olisit sokea, voisitko nauttia asioista samalla tavalla, kuin olet tähän asti nauttinut.

Kuulovammaisen apuväline
Mieti, jos joutuisit itse elämään apuvälineiden varassa

Tottakai tämä on eri asia ihmiselle, jolla on koko hänen elämänsä ajan ollut jokuvamma, hän on sopeutunut siihen ja oppinut pikkuhiljaa elämään sen kanssa. Mutta helppoa se ei varmasti ole. Normaaleihin suomalaisen ongelmiin verrattuna nämä vaivat ovat äärimmäisen haastavia ja todellakin vaikeuttavat elämää. Mietitäämpä vaikka yhtä yleisimmistä ongelmista Suomessa: työttömyyttä. Työtön henkilö voi kuitenkin ”parantua” ongelmastaan saamalla töitä. Hänkin voi joutua näkemään vaivaa sen eteen, esimerkiksi kouluttautumalla lisää tai vaihtamalla paikkakuntaa. Mutta vammautuneella ihmisellä tällaista vaihtoehtoa ei ole. Ei voi vaihtaa paikkakuntaa sillä perusteella että muualla olisi parempi valo ja siellä näkisi paremmin. Ei voi kouluttautua tai harjoittaa näköä tulemaan takaisin. Vain lääketeknologia voi jossain vaiheessa ratkaista heidän ongelmansa, mutta kehitys ei valitettavasti ole vielä niin pitkällä!

Ymmärrys ja hyväksyntä on pääasia

Sairastuneet tai vammautuneet ihmiset eivät halua, että heitä vähätellään, he ovat täysin samanlaisia ihmisiä ja yksilöitä kuin täysin terveetkin. Ainoa ero heillä on, että heillä nyt sattuu olemaan joku luontainen erikoisuus, joka muuttaa heidän elämäänsä. He ovat kuitenkin muuten täysin samanlaisia ihmisiä kuin sinä ja minä ja heitä tulee kunnioittaa sen takia myös aivan samalla lailla.

Miksi sitten puhuin tällaisista asioista?

Melko raskaita aiheita aloittaa blogi uudelleen, eikös? Haluankin käyttää tietouttani ja ammattitaitoani eri sairauksista ja muista mahdollisista vaivoista hyödyksi ja kertoa teille, rakkaat lukijani, lisää niistä, kuinka ne voivat muuttaa ihmisten elämää, kuinka sellaiseen tilanteeseen voi joutua, että elämä muuttuu näin ja kuinka välttää mahdolliset vammautumiset tai pahemmat sairastumiset. Haluan lisätä ihmisten tietoisuutta eri asioista ja ennen kaikkea suvaitsevaisuutta ja hyväksyntää. Meillä on kaikilla oma tarkoituksemme täällä maan päällä ja olemme kaikki täysin uniikkeja lumihiutaleita. Emme voi olettaa asioita ihmisestä sen takia, että hänellä sattuu olemaan jotain eri tavalla kuin meillä itsellämme.

Erilaisuus
Erilaisuus on rikkaus!

Tiedän, että ihmisiä, jotka ajattelevat samalla tavalla kuin minä, löytyy paljon! Siispä kaikki te, jotka eksytte lukemaan tätä sivustoa, kommentoikaa sitä ja kertokaa mitä haluatte kuulla! Onko teillä jotain omia tarinoitanne jaettavana? Tunnetteko jonkun lähipiiristä, jolla on joitain terveysongelmia ja haluatte kertoa niistä? Kaikki kommentit ovat tervetulleita ja pyynnöt aiheista, joita haluatte kuulla enemmän kuin toivottuja!

Mutta nyt saavat alkujorinat riittää. Toivottavasti voin tehdä blogistani mahdollisimman informaatiorikkaan ja hyödyllisen teille lukijoille. Aiheet saattavat vaihdella melko paljonkin, mutta älkää hämääntykö siitä. Kuten tekstistäni on jo varmasti välittynyt, erilaisuus on pelkästään rikkautta! 🙂